Atpakaļ uz jaunumiem 27/3/2014 Taureņa efekts

Pieredzes diena restorānā Navat Club

Bērnu namu audzēkņi apgūst pavāra un viesmīļa profesijas restorānā „Navat club”
Vislatvijas labdarības kampaņas „Taureņa efekts” ietvaros bērnu namu audzēkņiem tika rīkota Pieredzes diena, kuras laikā bērni varēja apgūt pavārmākslas nianses, kā arī ieskatīties viesmīļa darba aizkulisēs. Vienlaikus kopā ar restorāna „Navat club” šefpavāru bērniem bija iespēja apgūt uzbeku virtuves smalkumus, pašu spēkiem pagatavojot tādus austrumu virtuves smalkumus kā plovs, šašliks, kā arī dažādus salātus. Pieredzes dienas noslēgumā tika noskaidroti „Gardēžu guru” un „Viesmīlības virtuoza” titulu ieguvēji.

Pieredzes dienā kopumā piedalījās 15 bērni no Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra, Valmieras SOS bērnu ciemata, kā arī Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienības „Ezermala”. Pasākuma ievada daļā restorāna šefpavārs dalījās ar savu pieredzi un zināšanām par savu profesiju, izstāstot, cik atbildīga un vienlaikus interesanta tā ir, cik ilgi tā ir jāapgūst un kur to var izdarīt, kā arī kādām īpašībām ir jāpiemīt, lai iemantotu pavārmākslas guru titulu. Bērni uzdeva daudz jautājumu, kuru laikā noskaidrojās, ka daudzu sapnis ir kļūt par pavāru. Citi jau ir sākuši apgūt pārtikas tehnologa arodu. „Navat club” šefpavārs arī neskopojās ar padomiem, norādot, ka lai kļūtu par izcilu pavāru ir jāsāk strādāt no pašiem pamatiem, jo tikai tā var pilnībā izprast profesiju un tajā iemīlēties.„Savas pavāra gaitas uzsāku trīs mēnešus tīrot sīpolus. Neko citu nedarīju, kā tikai mizoju sīpolus, kalniem, kilogramiem. Tika izraudāts litriem asaru. Taču dīvainākais, ka katru dienu esot virtuvē un mizojot tos sīpolu kalnus es iemīlēju šo profesiju. Pēc trim mēnešiem man tika uzticēts uzcept omleti. Ko es par tās cepšanu zināju? Neko. Taču tas nav svarīgi, jo visu var iemācīties. Galvenais ir vēlme, ticība sev un mīlestība pret to, ko dari. Tāpēc ejiet un dariet, un nekad neticiet nevienam, kurš saka, ka neizdosies – izdosies, un vēl labāk par mani”, pasākumā uzsvēra šefpavārs Ahrols Tadžibajevs.
Pasākuma laikā bērniem tika dota arī iespēja uz laiku kļūt par profesionāliem viesmīļiem, apgūstot galda klāšanas etiķeti, apkalpošanas kultūru, vienlaikus uzdodot daudz jautājumus par profesijas aizkulisēm un to, cik lielas perspektīvas šajā arodā paveras. Pasākuma noslēgumā katrā no kategorijām žūrija izvirzīja trīs personas, kuras tika godinātas ar diplomiem un apliecinājumu par pavārmākslas un viesmīlības pamatu kursa apgūšanu. Tomēr par vislielāko intrigu kļuva „Gardēžu guru” un „Viesmīlības virtuoza titulu ieguvušo personu apbalvošana. Par viesmīlības virtuozu tika kronēts Valmieras SOS bērnu ciemata audzēknis Adrians, kurš ne tikai pārsteidza profesionālus viesmīļus ar savu azartu un izdomas spējām, bet arī nepārprotamu talantu. Adrians arī tika apbalvots kā viens no labākajiem pavārmākslas jomā. Savukārt „Gardēžu guru” titulu ieguva Madara no Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra.

Kampaņas „Taureņa efekts” komandas vārdā vēlamies pateikties restorānam „Navat club” un tā kolektīvam par atsaucību un sirsnīgo uzņemšanu!